PointONE bemutatóterem, Budapest

pointONE bemutatóterem, Budapest

Tervező:
Építésziroda:
Helye:
1054 Budapest, Szabadság tér 14.
Építés éve:
2017
Fényképek:

 

A PointONE bemutatóterem idén június elején nyílt meg Budapest szívében. Az új központban a Suto Interior Architects belsőépítészeti koncepciójának megfelelően telepített Decorfloor által forgalmazott termékek mindent megváltoztattak, ami jellemző a magyarországi bemutatótermekre.
Természetesen azok, akik szeretik és ismerik a nemzetközi kortárs dizájn trendeket, úgy gondolják, hogy a Vitra, a Diesel-Moroso és a Diesel-Foscarini nagy esztétikai és technológiai színvonalú termékekkel - köztük bútorokkal, lámpákkal és tárgyakkal; a Cedit, a Florim, a KAZA Beton, a CP Parketta és a Milliken padlóburkolata; és az Élitis és az Inkiostro Bianco háttérképei - minden belső design koncepciónak sikerülnie kell. De kik közülünk nem láttunk olyan lakást, tárolót vagy irodát, amely túlzottan összetett termékekkel lett ellátva?
A pointOne helyiségei, amelyeket egy sarokboltban állítanak fel és galéria szinten rendelkeznek, lehetővé teszik a tervezők és az alkotók közötti találkozókat is. Ezenkívül a terek csoportja egy bérelhető konferenciatermet is tartalmaz, amely a pointONE partnerek rendelkezésére áll üzleti tárgyalásokra és konzultációkra. Ennek megfelelően ez a helyszín egyszerre egy bemutatóterem és találkozóhely, és a tervezési koncepciónak eleget kellett tennie ennek a komplex funkcionális követelménynek. "Az általános hangulat egy vonzó klubszobát idézi" - mesélte Kata Suto egy interjúban. És tényleg itt van egy bemutatóterem, ahol nincsenek hodgepodge mintagyűjtemények és székek és lámpák. A terek, zugok és fülkék lehetővé teszik a termékek megérintését és tapasztalhatóságát, de ugyanakkor "funkcionálisak".
Mindazonáltal ezek a térbeli egységek önmagukban narratív és inspiráló kombinációk; történeteket mesélnek a kortárs tárgyakkal. Különösen érdekes, hogy a tervezők csak néhány elemet és objektumot használtak az egyes belső térben, hogy geometriai és modern bútorokat, lámpákat és padlóburkolatokat vegyenek fel ökológiai és egzotikus hangulatú, nyugodtabb hangulattal.