Meseliget bölcsőde, Veresegyház

Meseliget bölcsőde, Veresegyház

Tervező:
Munkatársak:
Balassa Endre, Orbán Oszkár
Belsőépítészet: Zsigmond Ágnes Kert: Tájrajz Bt, Buella Mónika
Statika: POND Kft Donáczi Péter, Mantuano Tamás
Épületgépészet: Falusi László, Kovács Gyula
Elektromos tervek: Tóth Zoltán, Hegedűs Zoltán
Lebonyolító: Csíky és Tsa Kkt, Csíky Gábor
Kivitelező: Partner Építő KFT , Stibli László
Helye:
2112 Veresegyház, Gyermekliget utca 34-36.
Építés éve:
2005

EU pályázaton nyert a város támogatást a bölcsőde építéshez. A beruházás berendezéssel és felszereléssel, kerttel, kerítéssel és kerti játékokkal 380 MFt költséggel készült.
A gyermekliget melletti területen épült fel az 1200 m2-es épület. 3 csoportban, 6 szobában 60 gyermeket lát el az intézmény. A domboldalon elhelyezkedő ház három hasonló egységből áll. A csoportszobák előtt a délkeleti fedett teraszok és játszó kert biztosítja a kertvárosi hangulatot. A gazdasági szárnnyal udvart vesz körül a földszintes épület. A szobák tetőszerkezete íves ragasztott fa tartó, ami egyben a teraszok lefedésének is tartószerkezete. A fedés áttetsző polikarbonát, ami biztosítja az árnyékolást, de a fényt is átengedi. A szigorú funkcionális elrendezés feloldódik a tagolt épülettömegben és a tornácok által a természetes kertkapcsolat átmeneti terei is a gyermekeket szolgálják.
A beruházás és a kivitelezés a közbeszerzés és a pályázati elszámolás keretei között kiváló együttműködésben valósult meg, a Város biztosította a minőségi munka feltételeit és jó gazda módjára ellenőrizte a megvalósulást. Elvadult világunkban kívánok mindenkinek hasonló szerencsét, a gyermekek lakjanak sokáig a házban és a kertben.