Capsula Multibrand Store, Budapest

Capsula Multibrand Store, Budapest

Tervező:
Helye:
1061 Budapest, Andrássy út 9.‎
Tervezőiroda:
Építés éve:
2011
Fényképek:

 

Már régen hozzászoktunk, hogy az Andrássy utat sorra birtokba veszik a legnagyobb divatmárkák. A paletta most egy újabb üzlettel bővült, a Capsula Multibrand Store-ral, ami nagyban eltér a divatházak saját, franchise üzleteitől. A különleges bolt letisztult és látványos enteriőrje egy magyar tervezőpáros munkáját dicséri.
A belső tereket Göcsei Sándor és Korompay Enikő tervezte. A multibrand miatt a munka során a dizájnereket nem kötötte egy márka előre meghatározott koncepciója sem. A bolt kialakítása során fontos volt, hogy az összhatás letisztult legyen. A minimalista enteriőrt a fehér színnel és a fényes felületekkel érték el. A színek és felületek mellett az üzlet berendezésének meghatározó elemei még a hatalmas sík és íves felületek, amelyek sok esetben a falakon át összekötik a padlót a plafonnal. Az így létrehozott környezet a különböző tervezőktől összeválogatott ruhákat és kiegészítőket helyezi előtérbe. A végeredmény a legújabb világtrendeknek megfelelő, teljes mértékben 21. századi szín- és formavilága lett.
Az arculaton dolgozó csapat nemcsak az enteriőrökben, de az eladók munkaruhájában is jelezni szerette volna az üzlet multibrand jellegét. Éppen ezért nem az egyik általuk forgalmazott márkától, hanem egy magyar tervezői csoporttól választották ki a munkaruhákat. A formaruhákat a Use tervezőtriója alkotta meg.

Kapcsolódó épületek, tervek